Česnekový dip ze selského kefíru
Recept

Ingredience:
- 1 šálek obyčejného kefíru
- 2-3 stroužky česneku
- 1-2 lžíce čerstvé citronové šťávy
- 2 lžíce čerstvého kopru, nasekaného (nebo 1 lžička sušeného kopru)
- sůl
- černý pepř
- volitelně: 1-2 lžíce olivového oleje pro větší krémovitost
Postup:
- Stroužky česneku nakrájejte nadrobno.
- V míse smíchejte kefír, prolisovaný česnek, čerstvou citronovou šťávu a nasekaný kopr.
- Pokud dáváte přednost krémovější konzistenci, můžete do směsi přidat 1-2 lžíce olivového oleje.
- Přísady míchejte, dokud se dobře nespojí.
- Česnekový dip podle chuti osolte a opepřete.
- Přikryjte misku plastovou fólií nebo pokličkou a česnekový dip dejte alespoň na 30 minut do chladničky, aby se chutě spojily.
- Tento krok je nezbytný, aby se česneková chuť zjemnila a stala se vyváženější.
Vychutnejte dip k zelenině, grilovanému masu, kebabu či k nachos. Dobrou chuť!