Domácí jahodové nanuky
Recept

Ingredience:
- 2 šálky čerstvých jahod, oloupaných a nakrájených na plátky
- 3/4 šálku krystalového cukru (můžete použít med či čekankový sirup)
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 šálky husté smetany
- 1 šálek plnotučného mléka Milknatur
- 1 lžička čistého vanilkového extraktu
Postup:
- Čerstvé jahody omyjte, oloupejte a nakrájejte na plátky.
- Nakrájené jahody dejte do mísy a podle potřeby je pokapejte citronovou šťávou. Promíchejte, aby se jahody rovnoměrně obalily. Citronová šťáva zvýrazní chuť a pomůže zachovat barvu.
- Připravte jahodové pyré.
- Vložte nakrájené jahody (s citronovou šťávou nebo bez ní) do mixéru nebo kuchyňského robotu.
Pokud chcete, můžete ponechat několik malých kousků kvůli struktuře. - Připravte zmrzlinový základ.
- V samostatné míse vyšlehejte krystalový cukr a vanilkový extrakt, dokud se cukr z větší části nerozpustí.
- Ingredience smíchejte.
- Přidejte jahodové pyré do cukrové směsi a míchejte, dokud se dobře nespojí.
- Vmíchejte hustou smetanu a plnotučné mléko, dokud není směs hladká a dobře zapracovaná.
- Přikryjte směs a dejte ji do chladničky alespoň na 2 hodiny nebo dokud nebude důkladně vychlazená.
- Zmrazte zmrzlinu.
- Vychlazenou jahodovou zmrzlinovou směs nalijte do zmrzlinovače a nechte ji zmrznout.
Vychutnejte si dokonalou domácí zmrzlinu. Dobrou chuť!