Domácí jahodové nanuky

Recept

Ingredience:

  • 2 šálky čerstvých jahod, oloupaných a nakrájených na plátky
  • 3/4 šálku krystalového cukru (můžete použít med či čekankový sirup)
  • 1 lžíce citronové šťávy 
  • 2 šálky husté smetany
  • 1 šálek plnotučného mléka Milknatur
  • 1 lžička čistého vanilkového extraktu

Postup:

  1. Čerstvé jahody omyjte, oloupejte a nakrájejte na plátky.
  2. Nakrájené jahody dejte do mísy a podle potřeby je pokapejte citronovou šťávou. Promíchejte, aby se jahody rovnoměrně obalily. Citronová šťáva zvýrazní chuť a pomůže zachovat barvu.
  3. Připravte jahodové pyré.
  4. Vložte nakrájené jahody (s citronovou šťávou nebo bez ní) do mixéru nebo kuchyňského robotu.
    Pokud chcete, můžete ponechat několik malých kousků kvůli struktuře.
  5. Připravte zmrzlinový základ.
  6. V samostatné míse vyšlehejte krystalový cukr a vanilkový extrakt, dokud se cukr z větší části nerozpustí.
  7. Ingredience smíchejte.
  8. Přidejte jahodové pyré do cukrové směsi a míchejte, dokud se dobře nespojí.
  9. Vmíchejte hustou smetanu a plnotučné mléko, dokud není směs hladká a dobře zapracovaná.
  10. Přikryjte směs a dejte ji do chladničky alespoň na 2 hodiny nebo dokud nebude důkladně vychlazená. 
  11. Zmrazte zmrzlinu.
  12. Vychlazenou jahodovou zmrzlinovou směs nalijte do zmrzlinovače a nechte ji zmrznout. 

Vychutnejte si dokonalou domácí zmrzlinu. Dobrou chuť!

 

 

Nákupní košík