Italské špagety
Recept

Ingredience:
- 250 g špaget
- 300 g mletého masa Milknatur
- 1 malá cibule nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka drcených rajčat
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného oregana
- 1/2 lžičky sušené bazalky
- sůl
- černý pepř podle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
- strouhaný parmazán
- čerstvá bazalka nebo petrželová nať (na ozdobu, nepovinné)
Postup:
- Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody.
Přidejte špagety a vařte je podle návodu na obalu, dokud nejsou (obvykle asi 8-10 minut). - Uvařené špagety slijte a dejte stranou.
- Připravte masovou omáčku.
- Na velké pánvi nebo v hrnci rozehřejte olivový olej na středním plameni.
- Přidejte nakrájenou cibuli a vařte ji asi 3-4 minuty, dokud nezprůsvitní.
- Přidejte prolisovaný česnek a vařte dalších 30 sekund.
- Přidejte mleté maso a vařte ho, přičemž ho rozbíjejte dřevěnou lžící, dokud nezhnědne a není propečené.
- Vmíchejte rajčatový protlak, sušené oregano, sušenou bazalku, sůl a černý pepř.
- Povařte několik minut, aby se chutě spojily.
- Přilijte drcená rajčata a směs přiveďte k varu.
- Snižte teplotu na minimum, pánev zakryjte a za občasného míchání nechte vařit asi 15-20 minut, dokud omáčka nezhoustne a chutě se nespojí.
- Smíchejte omáčku a špagety.
- Podle potřeby ozdobte strouhaným parmazánem a čerstvými lístky bazalky nebo petrželky.
Vychutnejte si domácí špagety s masovou omáčkou! Můžete je také podávat s česnekovým chlebem.