Telecí burger

Recept

Ingredience:

  • 500 g mletého masa Milknatur
  • 1 malá cibule nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 1/4 šálku strouhanky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1/2 lžičky papriky (nepovinné)
  • 4 hamburgerové housky
  • Přílohy a koření podle vlastního výběru (salát, rajče, cibule, sýr, kečup, hořčice, majonéza atd.).

Postup:

  1. V míse smíchejte mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, strouhanku, sůl, pepř a papriku (pokud používáte).
  2. Ingredience opatrně promíchejte a dávejte pozor, abyste maso příliš nepropracovali. Přílišné promíchání může způsobit, že budou hamburgery tvrdé.
  3. Masovou směs rozdělte na 4 stejné porce a vytvarujte z nich karbanátky. Ujistěte se, že placičky mají o něco větší průměr než hamburgerové bulky, protože se při pečení zmenší.
  4. Předehřejte gril nebo varnou pánev na středně vysokou teplotu. Pokud používáte gril, lehce potřete rošty olejem, aby se nepřichytily.
  5. Položte hamburgerové placičky na rozpálený gril nebo pánev a opékejte je asi 4-5 minut z každé strany, aby byly středně propečené, nebo déle, pokud máte raději hamburgery propečené. Dobu přípravy můžete upravit podle požadované propečenosti.
  6. Zatímco se hamburgery připravují, můžete si opéct hamburgerové housky. Položte je na gril nebo do toustovače na zhruba minutu, dokud lehce nezhnědnou.
  7. Když jsou hamburgery propečené podle vašich představ, sundejte je z ohně a nechte je chvíli odpočinout.
  8. Sestavte hamburgery tak, že na spodní polovinu každé housky položíte jednu placičku. Přidejte oblíbené přílohy a koření. Mezi oblíbené patří salát, plátky rajčat, kroužky cibule, sýr, kečup, hořčice a majonéza.
  9. Burgery přiklopte druhou polovinou housky a ihned podávejte.

Užijte si domácí hamburgery! Můžete si je upravit oblíbenými přílohami a omáčkami podle své chuti.

Nákupní košík