Telecí burger
Recept

Ingredience:
- 500 g mletého masa Milknatur
- 1 malá cibule nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- 1/4 šálku strouhanky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- 1/2 lžičky papriky (nepovinné)
- 4 hamburgerové housky
- Přílohy a koření podle vlastního výběru (salát, rajče, cibule, sýr, kečup, hořčice, majonéza atd.).
Postup:
- V míse smíchejte mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, strouhanku, sůl, pepř a papriku (pokud používáte).
- Ingredience opatrně promíchejte a dávejte pozor, abyste maso příliš nepropracovali. Přílišné promíchání může způsobit, že budou hamburgery tvrdé.
- Masovou směs rozdělte na 4 stejné porce a vytvarujte z nich karbanátky. Ujistěte se, že placičky mají o něco větší průměr než hamburgerové bulky, protože se při pečení zmenší.
- Předehřejte gril nebo varnou pánev na středně vysokou teplotu. Pokud používáte gril, lehce potřete rošty olejem, aby se nepřichytily.
- Položte hamburgerové placičky na rozpálený gril nebo pánev a opékejte je asi 4-5 minut z každé strany, aby byly středně propečené, nebo déle, pokud máte raději hamburgery propečené. Dobu přípravy můžete upravit podle požadované propečenosti.
- Zatímco se hamburgery připravují, můžete si opéct hamburgerové housky. Položte je na gril nebo do toustovače na zhruba minutu, dokud lehce nezhnědnou.
- Když jsou hamburgery propečené podle vašich představ, sundejte je z ohně a nechte je chvíli odpočinout.
- Sestavte hamburgery tak, že na spodní polovinu každé housky položíte jednu placičku. Přidejte oblíbené přílohy a koření. Mezi oblíbené patří salát, plátky rajčat, kroužky cibule, sýr, kečup, hořčice a majonéza.
- Burgery přiklopte druhou polovinou housky a ihned podávejte.
Užijte si domácí hamburgery! Můžete si je upravit oblíbenými přílohami a omáčkami podle své chuti.