Česnekový dip ze selského kefíru

Recept

Ingredience:

  • 1 šálek obyčejného kefíru
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1-2 lžíce čerstvé citronové šťávy 
  • 2 lžíce čerstvého kopru, nasekaného (nebo 1 lžička sušeného kopru)
  • sůl
  • černý pepř 
  • volitelně: 1-2 lžíce olivového oleje pro větší krémovitost

Postup:

  1. Stroužky česneku nakrájejte nadrobno.
  2. V míse smíchejte kefír, prolisovaný česnek, čerstvou citronovou šťávu a nasekaný kopr.
  3. Pokud dáváte přednost krémovější konzistenci, můžete do směsi přidat 1-2 lžíce olivového oleje.
  4. Přísady míchejte, dokud se dobře nespojí.
  5. Česnekový dip podle chuti osolte a opepřete.
  6. Přikryjte misku plastovou fólií nebo pokličkou a česnekový dip dejte alespoň na 30 minut do chladničky, aby se chutě spojily.
  7. Tento krok je nezbytný, aby se česneková chuť zjemnila a stala se vyváženější.

Vychutnejte dip k zelenině, grilovanému masu, kebabu či k nachos. Dobrou chuť!

Nákupní košík