Italské špagety

Recept

Ingredience:

  • 250 g špaget
  • 300 g mletého masa Milknatur
  • 1 malá cibule nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/2 lžičky sušené bazalky
  • sůl
  • černý pepř podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • strouhaný parmazán 
  • čerstvá bazalka nebo petrželová nať (na ozdobu, nepovinné)

Postup:

  1. Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody.
    Přidejte špagety a vařte je podle návodu na obalu, dokud nejsou (obvykle asi 8-10 minut).
  2. Uvařené špagety slijte a dejte stranou.
  3. Připravte masovou omáčku.
  4. Na velké pánvi nebo v hrnci rozehřejte olivový olej na středním plameni.
  5. Přidejte nakrájenou cibuli a vařte ji asi 3-4 minuty, dokud nezprůsvitní.
  6. Přidejte prolisovaný česnek a vařte dalších 30 sekund.
  7. Přidejte mleté maso a vařte ho, přičemž ho rozbíjejte dřevěnou lžící, dokud nezhnědne a není propečené.
  8. Vmíchejte rajčatový protlak, sušené oregano, sušenou bazalku, sůl a černý pepř.
  9. Povařte několik minut, aby se chutě spojily.
  10. Přilijte drcená rajčata a směs přiveďte k varu.
  11. Snižte teplotu na minimum, pánev zakryjte a za občasného míchání nechte vařit asi 15-20 minut, dokud omáčka nezhoustne a chutě se nespojí.
  12. Smíchejte omáčku a špagety.
  13. Podle potřeby ozdobte strouhaným parmazánem a čerstvými lístky bazalky nebo petrželky.


Vychutnejte si domácí špagety s masovou omáčkou! Můžete je také podávat s česnekovým chlebem.

Nákupní košík